Fakik Göz içi Lens Tedavisi

Fakik göz içi lens tedavisi;

Kliniğimizde gözlük kullanmadan net görmenizi sağlayacak birçok opsiyona sahipsiniz. Bunlar arasında Relex SMILE lazer cerrahisi Göz içi lens cerrahisi gibi Fakik göz içi lens opsiyonunuda sunmaktayız. Fakik lens, göz yapısı lazer tedavisine uygun olmayan yüksek miyop ve hipermetrop olan kişilere uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bilinen kontakt lenslerin aksine Fakik lens göz içerisine gözün renkli iris ile doğal merceği arasına yerleştirilir. Yerleştirildikten sonra ömür boyu yerinde kalacak şekilde dizayn edilmiştir. Ancak zamanla göz numaralarında değişiklik olursa kolaylıkla yerinden çıkarılabilmektedir. Gözün içerisine yapay numaralı bir lens yerleştirilmesi prensibine dayanan bu yöntem ile:
-7 diyoptriden -25 diyoptriye kadar miyoplar,
+5 diyoptriden +13 diyoptriye kadar hipermetroplar tedavi edilebilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=kR4HGL01Lbg

Fakik Lens için uygunmuyum?

21 ila 45 yaşlar arasında iseniz ve miyopsanız, Fakik lens uygulaması için mükemmel bir adaysınızdır. Fakik lens ill korneası ince kişiler, kuru göz yakınması olan kişiler, küçük veya aşırı yüksek göz numarası olan kişiler dahi tedavi edilebilmektedir. Korneanız ince veya kuru göz probleminiz var ve lazer refraktif cerrahi olamıyor iseniz doktorunuza Fakik lens opsiyonunu sorunuz.Fakik lens sizin için en iyi seçenek olabilir.

Fakik Lens Ameliyat Tekniği

Fakik lens ameliyatı bir göz için yaklaşık 20 dakika sürer ve hasta anestezi altında olduğundan hiçbir şey hissetmez. Her iki göz arada en az 7 gün fark olacak şekilde sırayla ameliyat edilir ve ameliyatlı göz sadece 1 gün bandajlı kalır. Bandaj ertesi gün doktor kontrolünde açılır ve kişi gözlük ya da lensi olmadığı halde günlük normal yaşantısına dönebilecek kadar net görmeye başlar.
Gözün içerisine yerleştirilen lens saydamdır ve göz dokusuyla uyumlu bir şekilde ömür boyu sorun çıkarmadan kalacak bir malzemedir. Göze yerleştirilen bu lensler ameliyat sonrası dışarıdan bakıldığında görülemez ve lensin gözdeki varlığı hasta tarafından hissedilmez.